Kamers

Camera 4

Battle mogelijk
60 min.
2 t/m 14 pers.
Moeilijkheidsgraad
71%
Ontsnappingspercentage
54%
spanning
63%

Sinds kort hebben wij beveiligingscamera’s opgehangen. Op de beelden van Camera 4 van het systeem is te zien dat er (zo nu en dan) een man door het pand loopt. Hij kent zijn weg in het pand schijnbaar goed en is één van de deuren binnen gegaan. Wat er achter deze deur zit, is voor ons nog onbekend terrein. 
Wij zijn benieuwd wat er hier aan de hand is en wat die man uitspookt achter deze deur. We zoeken mensen die voor ons op onderzoek uitgaan naar wat er aan de andere kant van de deur gebeurt… Ben jij niet vies van een spelletje en kom jij erachter wat er zich af speelt… of nog gaat gebeuren?

De Postkamer

Battle mogelijk
60 min.
2 t/m 14 pers.
Ja
Moeilijkheidsgraad
42%
Ontsnappingspercentage
78%
spanning
12%
Voor de komst van het digitale tijdperk werden postkamers nog erg veel gebruikt. De PTT was een van de grootste Nederlandse postbedrijven. Zij zorgden voor het communicatienetwerk van telefonie en post in het hele land. In de postkamer kwam alle post binnen, werd het gecontroleerd, gewogen en gesorteerd. In de postkamer zit echter alles op slot! Een medewerker heeft met de sloten geknoeid, waardoor niemand meer ergens bij kan. Mevrouw D. Stempel van de directie van het PTT hoofdkantoor heeft geruchten opgevangen in de wandelgangen…

Vaudeville

Battle mogelijk
60 min.
2 t/m 12 pers.
Moeilijkheidsgraad
58%
Ontsnappingspercentage
62%
spanning
41%
Reis terug in de tijd van het vaudeville theater en rariteitenkabinetten. Jullie mogen op bezoek in het kleurrijke, bewonderenswaardige huis van waarzegster Miss Fortune. Ongeveer een eeuw geleden reisde zij met een vaudeville theatergezelschap de hele wereld over. Ze heeft in die tijd veel mooie souvenirs verzameld en dat laat ze al haar bezoekers graag zien. Tijdens haar reizen heeft ze ook vele bijzondere vriendschappen gesloten. Ze is dan ook erg trots op al haar vrienden. Ze houdt van gezelschap en is nog altijd op zoek naar nieuwe vrienden…
Battle

vanaf 8 personen ga je in 2 teams de strijd tegen de klok en tegen elkaar aan. Je speelt dan tegelijkertijd in 2 identieke kamers.

Aantal personen

Dit is het minimum en maximum aantal personen per groep.

Duur

Dit is de maximale speeltijd.

Rolstoelvriendelijk

Deze kamer is rolstoelvriendelijk.

Escape Room 076 heeft drie verschillende kamers. Iedere kamer in een ander thema met geheel eigen stijl.
Op onze locatie worden jullie ontvangen door de host. De host zal jullie vragen om jullie spullen op te bergen in een kluisje en vervolgens jullie begeleiden naar het café. Daar krijgen jullie uitleg over de kamer en haalt de gamemaster jullie op. De gamemaster brengt jullie naar de kamer en zal jullie, daar eenmaal aangekomen, nog de laatste informatie meegeven. Hierna sluit de gamemaster jullie op en begint de klok te tikken. Via raadsels en opdrachten moeten jullie zien te ontsnappen!

 

Tijdens jullie poging te ontsnappen staat de gamemaster jullie bij, die kijkt en luistert het hele uur met jullie mee. Mochten jullie na een uur nog niet ontsnapt zijn zal de gamemaster jullie verlossen en jullie vertellen hoe jullie wel hadden kunnen ontsnappen. Hierna zijn jullie van harte welkom om nog een drankje te komen doen in het Escape Café.

Over de kamers

Onze kamers worden met veel zorgvuldigheid geheel zelf gemaakt. Onze kamer zijn dan ook niet eng, maar uiteraard soms wel wat spannend. Ook zijn onze kamers een serieuze uitdaging, ontsnappen doe je niet zomaar. Omdat niet iedere kamer even moeilijk is vindt je bij de kamers zelf de moeilijkheidsgraad aangegeven. Heb je last van claustrofobie? Of ben je slecht ter been? Dat is geen enkel probleem. Wij hebben ruime kamers met in elke ruimte een stoel. De postkamer is rolstoeltoegankelijk. Ben je met een internationaal gezelschap? Alle kamers kunnen ook in het Engels worden gespeeld. Bel ons even of laat het weten in het opmerkingenveld van de boeking, dan denken we graag met jullie mee. De kamers zijn gemaakt voor volwassenen. Voor jongeren hebben we een Postkamer junior versie. Leuk om met je vrienden/vriendinnen te spelen! Iedereen jonger dan 12 jaar kunnen leuk mee spelen met hun ouders/begeleiders, vanaf ca 14 jaar kunnen ze zonder begeleiding de uitdaging aangaan. Bij Camera 4 geldt een adviesleeftijd van 16 jaar.

Over de makers

Escape Room 076 opende in augustus 2016 als een van de eerste haar deuren als escaperoom in Breda. Toen nog gevestigd in het oude postkantoor in het centrum. Hier hebben jullie twee jaar lang het Vergeten Kantoor, De Postkamer en Camera 4 met veel enthousiasme gespeeld.

 

In september 2018 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie. De Postkamer en Camera 4 zijn met ons mee verhuisd. Deze kamers hebben toen ook de mogelijkheid gekregen tot een Battle escape. In 2019 is Vaudeville toegevoegd aan onze kamers. Met veel passie en zorgvuldigheid bouwen we alle kamers zelf. Daarmee willen wij jullie de maximale beleving bieden in onze meeslepende kamers met uitdagende puzzels!

 

De Battle

Er mogen helaas niet meer dan 7 personen in dezelfde kamer spelen (6 voor Vaudeville) in verband met de brandveiligheid en spelbeleving. Groepen vanaf 8 tot 14 personen gaan de strijd tegen de klok, maar ook tegen elkaar aan. Van alle thema’s hebben wij twee identieke kamers. Dit betekent dat jullie als 2 teams, tegelijkertijd hetzelfde spel kunnen spelen. Ideaal als groepsuitje met vrienden, familie of collega’s. Zijn jullie met 15 of meer personen? Je kan bij ons tot en met 6 kamers tegelijk boeken. Met gemiddeld 5 personen per team hebben de meeste teams de beste spelbeleving. Bel ons vooral even voor de mogelijkheden.

Scroll naar boven