Vaudeville
Laat je verleiden
Lees meer
Camera 4
Speel jij het spelletje mee?
Lees meer
De Postkamer
Te veel moois om van af te blijven...
Lees meer
Previous
Next

Onze kamers

Unieke kamers om samen te ervaren.

Hieronder de symbolen die we gebruiken voor info over de kamers.

Battle

Vanaf 8 personen kun je in 2 teams de strijd aan gaan. Je speelt dan tegelijkertijd, in 2 identieke kamers. Kom je bijvoorbeeld met 10 personen Camera 4 spelen? Dan boek je Camera 4A voor 5 personen en voor hetzelfde tijdstip boek je Camera 4B voor 5 personen.

Duur

Dit is de maximale speeltijd.

Aantal personen

Dit is het minimum en maximum aantal personen per groep.

Rolstoelvriendelijk

Deze kamer is rolstoelvriendelijk.

Ja
60 min.
2 t/m 14 pers.
Kamer 1

Camera 4

Sinds kort hebben wij beveiligingscamera’s opgehangen. Op de beelden van Camera 4 van het systeem is te zien dat er (zo nu en dan) een man door het pand loopt. Tevens zien we dat hij één van de deuren is binnen gegaan. Wat er achter deze deur is, is voor ons nog onbekend terrein. Aangezien hij zijn weg in het pand schijnbaar goed kent, vermoeden wij dat het een oud medewerker is van “Emmink’s Lunchroom” dat hier vroeger in dit pand gevestigd was.

Wij zijn benieuwd wat er hier aan de hand is en wat die man uitspookt achter deze deur. We zoeken mensen die voor ons op onderzoek uitgaan naar wat er aan de andere kant van de deur gebeurt? Ben jij niet vies van een spelletje en kom jij erachter wat er zich af speelt of gaat gebeuren?

Voorzichtig hebben we al door een kiertje van de deur gekeken. Wat is dit vreemd.. er brandt een lampje, er staan wat meubels, het lijkt wel of er iemand woont! Wat is dit voor ruimte? En wat doet die man eigenlijk hier!?

Ga jij met jouw team de uitdaging aan? Spelen jullie het spelletje mee en gaan jullie wel op onderzoek uit in deze vreemde kamer? Top! We zullen jullie zeer dankbaar zijn als jullie met wat opheldering kunnen komen!

 

Met 2 personen een hele uitdaging maar voor de gevorderde spelers zeker haalbaar . Het leukst is met 4 / 5 personen. Kom je met meer dan 5 personen dan kan de persoonlijke ervaring wat minder leuk zijn.

Kamer 2

De Postkamer

Voor de komst van het digitale tijdperk werden postkamers nog erg veel gebruikt. De PTT was een van de grootste Nederlandse bedrijven en zorgde voor het communicatienetwerk van telefonie en post van het hele land. In de postkamer kwam alle post binnen, werd gecontroleerd, gewogen en gesorteerd.

Alles moest natuurlijk snel, efficiënt en veilig gebeuren zodat alle pakketjes en brieven op tijd bij de juiste ontvangers zouden worden bezorgd. Voor de medewerkers was de verleiding groot om af en toe toch stiekem de pakketjes te openen om de inhoud te bekijken. Dit liep eind jaren ‘90 uit de hand…

In deze postkamer is 1 brief blijven liggen, de brief van een oud medewerker van de postkamer; Dhr. C. Buijs. Meneer Buijs schrijft een mooi verhaal over zijn tijd bij de PTT. Nog mooier is wat hij heeft gevonden en al die jaren heeft bewaard. Geruchten gaan over een “schat” die nog steeds terug te vinden zou moeten zijn in deze oude postkamer.

Hij geeft zijn schat natuurlijk niet zomaar over aan jullie.. lukt het jullie om zijn beveiligingsmaatregelen te doorbreken en met zijn kostbare vondsten de deur uit te lopen??

De Postkamer is heel goed met 2 personen te spelen. Het leukst is met ca. 4 personen. Kom je met meer dan 5 personen dan kan de persoonlijke ervaring wat minder leuk zijn.

Let op! Heb je De Postkamer in onze vorige locatie, het oude PTT gebouw, al gespeeld? Dit kan dezelfde kamer zijn. We hadden daar ook nog “Het Vergeten kantoor”, die hebben we niet meer.

Ja
60 min.
2 t/m 14 pers.
Ja
Nee
(nog niet)
60 min.
2 t/m 5 pers.
Kamer 3

Vaudeville

Vaudeville is een naam voor een populair rondreizend theatervorm van rond 1900 die lijkt op wat we in Nederland en België verstaan onder variété en het kan daarom worden beschouwd als de voorloper van het hedendaagse cabaret en stand-upcomedy. De voorstellingen waren vaak raar en bizar, van vrouwen met baarden tot optredens van siamese tweelingen en degenslikkers.  

Reis terug in de tijd van het vaudeville theater en rariteitenkabinetten. Jullie mogen op bezoek in de kleurrijke, bewonderenswaardige woning van wijlen waarzegster Miss Fortune.

Ongeveer een eeuw geleden reisde zij met een vaudeville theatergezelschap de hele wereld over. Ze heeft in die tijd veel mooie souvenirs verzameld en dat laat ze al haar bezoekers graag zien.

Tijdens haar reizen heeft ze ook vele bijzondere vriendschappen gesloten. Ze is dan ook erg trots op al haar vrienden. Ze houdt van gezelschap en is nog altijd op zoek naar nieuwe contacten.

Willen jullie haar nieuwe vrienden worden? Volgens de verhalen zijn vriendschappen met de gekke, oude waarzegster vriendschappen voor het leven….

Laat je verleiden door al het moois dat je in deze kamer kunt vinden. Je kunt deze kamer met 2 tot 5 personen spelen (met 2 personen moet je wel ervaring hebben met escape rooms). Ben je evt. met 6 personen dan mag dat, maar houd er dan rekening mee dat het minder leuk kan zijn.

De identieke kamer zijn we nu ook aan het bouwen. Als jullie met 2 teams tegelijk tegen elkaar willen strijden in deze kamer, zul je dus nog even geduld moeten hebben