Escape Room 076

Een spannende beleving op een unieke locatie in hartje Breda.

Over de kamers...

We bedenken en bouwen onze kamers met heel veel enthousiasme helemaal zelf. Vaak meer dan een half jaar zijn we aan het brainstormen en het bouwen. Goede kamers met goede puzzels en maximale beleving, daar streven we naar. We hopen dat dit ook te zien is in onze kamers. De kamers die we bedenken zijn geen horror kamers. Ze zijn niet echt eng, maar uiteraard soms wel spannend. Doormiddel van raadsels en opdrachten komt de ontsnapping uit de ruimte steeds dichterbij.

 

Er wordt vaak gevraagd wat de moeilijkheidsgraad is van onze kamers. Dat is erg lastig te bepalen, want wat voor de een moeilijk is, is voor de ander een “appeltje-eitje”. Onze kamers zijn wel een serieuze uitdaging, en dat moet ook. Je komt er echt niet zomaar uit. Uiteraard is het wel mogelijk, gewoon goed je best doen!!

 

Heb je last van claustrofobie, ben je slecht ter been of ben je met een internationaal gezelschap? Ook daar vinden we wel wat op! Sommige kamers zijn rolstoel toegankelijk. In alle kamers staat een stoel. We kunnen alle kamers in het Engels uitvoeren. Bel ons even of laat het weten in het opmerkingen veld van de boeking, dan denken we graag met jullie mee.

 

De kamers zijn gemaakt voor volwassenen. Voor jongeren hebben we een Postkamer junior versie. Leuk om met je vrienden/vriendinnen te spelen. Ben je jonger dan 12 jaar kunnen leuk mee spelen met hun ouders/begeleiders, vanaf ca 14 jaar kunnen ze zonder begeleiding de uitdaging aangaan.

Over de Battle...

We willen niet meer dan maximaal 7 mensen in 1 kamer. Dit omdat het spel gewoon minder leuk wordt. Groepen vanaf 8 tot 14 personen gaan de strijd tegen de klok, maar ook tegen elkaar aan. Van Camera 4 en van De Postkamer hebben we twee identieke kamers. Dit betekent dat jullie als 2 teams, tegelijkertijd hetzelfde spel kunnen spelen. Ideaal als groepsuitje met vrienden, familie of collega’s.

 

Zijn jullie met 15 -28 personen? Boek dan 3 of 4 kamers. Met gemiddeld 5 personen per team hebben de meeste teams de beste spelbeleving.

Over de makers...

Escape Room 076 is in augustus 2016 als één van de eerste escape rooms van Breda geopend in het oude PTT gebouw in het centrum van Breda. Na jarenlang met groepen in het binnen en buitenland te hebben gewerkt en als ontzettende spelletjes fanaten dachten we; hier moeten we wat mee gaan doen! Al na het spelen van 1 escape rooms waren we overtuigd.

 

We gingen gelijk aan de slag; brainstormen, knutselen en bouwen, een goede verhaallijn en puzzels bedenken en zo ontstond uiteindelijk onze eerste kamer; Het Vergeten Kantoor. Al doende leert men, zo is Het Vergeten Kantoor in de loop van de jaren nog veel verder ontwikkeld. Ook gingen we verder met ontwikkelen van andere kamers. We zaten in een oud postgebouw en maakten dus dankbaar gebruik van dat thema bij “De Postkamer”. Een echte klassieke puzzelkamer, met creatieve, inventieve puzzels. Camera 4 volgde daarna ook snel, deze keer wilden we wat meer letten op de beleving van de kamer zelf; de spanningsopbouw door middel van muziek en de verhaallijn. Intussen is onze nieuwste kamer “Vaudeville” ook geopend. Een prachtige kamer waar je ondergedompeld wordt in de sfeer van de rariteitenkabinetten en theaters van het begin van de vorige eeuw. 

 

In september 2018 moesten we helaas het statige oude pand aan de Oude Vest verlaten. Als geluk bij een ongeluk hebben we een ander pand gevonden om ons te vestigen; 150 meter van de oude locatie. 

Op de tweede verdieping van de Karnemelkstraat 1 zijn we druk gaan bouwen aan oude vertrouwde, maar ook nieuwe escape rooms.

 

Daarbij hebben we op de eerste verdieping een grote ontvangstruimte; “Het Escape Café”. Grote groepen vanaf 15 personen kunnen hier op aanvraag voor en/of na het spelen van de escape room terecht voor koffie met gebak, lunch of een gezellige borrel met hapjes. 

 

De bar is geopend voor iedereen, ook als je niet een escape rooms komt spelen! 

Reviews...

“Doen!! Moeilijke maar geweldige escape room”
Rian Knobel, Facebook
“2 kamers gespeeld en 2 zeer positieve verschillende ervaringen; de 1 echt een puzzelkamer en de andere spannend! verrassend uitdagend en leuk om te doen en we kunnen zeker niet wachten tot de nieuwe kamer uit Komt!!!”
Michiel, www.escaperoomsnederland.nl
“Goed in elkaar gezet! Helaas net niet ontsnapt! Maar super leuk om met elkaar te puzzelen en te brainstormen.
 Ontvangst was goed, enthousiast personeel! Ga zo door!!!”
Carla, all-escaperooms.nl
“We hadden bij aanvang mensen die liever aan de bar bleven zitten maar zijn uiteindelijk wel meegegaan en iedereen vond het geweldig.
We willen zeker nog een keer komen wanneer de nieuwe kamers gereed zijn!”
Team Luchtmacht, all-escaperooms.nl
Bekijk onze reviews op de volgende pagina’s: Facebook / All-Escaperooms / Escaperooms Nederland